Čiščenje in vzdrževanje

Tudi najboljši ekstracijski filtri ne morejo odstraniti vseh maščob in prahu iz zraka. Ščasoma se tako na stene prezračevalnih kanalov in na ventilator naberejo plasti maščobe in ostala umazanija. Ne samo, da to povzroča tveganje za vaše zdravje, ker se tam lahko hitro razvijajo bakterije in plesni, zmanjša se tudi kapaciteta ventilatorja ter obstaja tudi veliko tveganje za nastanek požara.
Prav zaradi tega je pomembno redno pregledovanje in vzdrževanje kuhinjskih in ostalih prezračevalnih sistemov. V nasprotnem primeru lahko kršite zakone in predpise, ki jih je predpisala zdravstena inšpekcija. Tudi v primeru požara se lahko zgodi, da postane vaša zavarovalna polica neveljavna.
V našem podjetju vam nudimo čiščenje vseh vrst ventilacijskih sistemov; od kuhinjskih, prezračevalnih sistemov v večjih stavbah, skladiščih, poslovnih prostorih, proizvodnjah, bolnicah. Smo strokovno usposobljeni in z večletnimi izkušnjami v tem poslu. Očistimo vaš prezračevalni sistem v skladu z visokimi standardi, s katerimi se zagotovi zdravo in varno okolje za vas, vaše zaposlene in stranke.

Zakaj nastenejo problemi z onesnaženim zrakom?

80% teh problemov povzročata nezadovoljiv prezračevalni sistem in umazanija v prostorih. Lahko pride tudi do vstopa slabega zraka iz okolja, proti kateremu ne moremo narediti prav veliko, razen tega, da v dovodne sisteme vgradimo posebne filtre, ki prečistijo zrak ali na kakšne druge načine. Z umazanijo v prezračevalnih sistemih se da veliko postoriti.

Imate tri možnosti in sicer:

  • da se obnašate tako, kot da problem ne obstaja (najslabše kar lahko storite);
  • da kupite potrebno opremo in izobrazite kader za čiščenje v vaših prostorih;
  • da za delo najamete nakoga, ki je strokovno usposobljen in profesionalno opremljen za učinkovito rešitev tega problema.

In tu nastopimo mi. Smo strokovno usposobljena ekipa, z večletnimi izkušnjami, ki smo si jih pridobili z delom na tem področju, ki s profesionalnimi napravami očistimo vaš prezračevalni sistem.
Poleg najbolj pogoste umazanije, kot so prah, pršice in plesni, je v nekaterih ustanovah, še posebej zdravstvenih domovih in bolnicah, prisotno tudi virusno in bakteriološko onesnaženje. Posebno pozornost je potrebno nameniti operacijskim sobam, oddelkom intenzivne nege in pediatričnim oddelkom. Prav tako pomembne so izobraževalne ustanove, kot so vrtci, šole in fakultete. Otroci, dijaki in študentje dihajo mnogo hitreje kot odrasli in glede na telesno težo vdihnejo tudi veliko več zraka. Če upoštevamo tudi veliko število otrok na prostor v katerem se nahajajo, potem se še posebej zavemo kakšen je zrak v tem prostoru. Odprto okno pa ni nikakršno nadomestilo za prezračevalni sistem. Slab zrak v prostoru povzroča slabo razpoloženje ljudi ter manjšo fizično in psihično zbranost, miselno utrujenost in večje možnosti za hitro širjenje okužb.