Filter F7+G4 ELF-KWL 470

Kompakten filter Izdelan iz sintetične tkanine s plastičnim okvirjem, okolju prijaznih materialov. Filtri izstopajo z veliko filtrirno površino in dolgo življenjsko dobo.

49,90 

Šifra: 7375 Kategoriji: , Oznaka:

Med obratovanjem prezracevalne naprave Helios KWL, pri verziji brez zemeljskega kolektorja, sveži zunanji zrak najprej precisti G4 filter, ki odstrani večino večjih prašnih delcev in nečistoč kot so: ostanki organskega materiala, insekti ki zaidejo v zajem, večino prašnih delcev s ceste, saje kurilnih naprav in podobno. G4 filter ustavi večino delcev večjih od 50 μm. Enak G4 filter se nahaja tudi na odvodnem zraku iz prostorov, pred toplotnim izmenjevalcem. Ta zadrži večino prašnih delcev iz naših prostorov, ostanke kože in dlak ter morebitne maščobe, ki se znajdejo v sistemu. Oba G4 filtra ščitita torej toplotni izmenjevalec pred nečistočami, filter na zajemu pa pomembno prispeva h kvaliteti zraka, ki ga dovajamo v čiste prostore objekta. Dodatno je v KWL prezračevalni napravi lahko nameščen še F7 filter, ali kot mu tudi pravimo filter za cvetni prah. Ta filter ustavi še nekoliko manjše delce, ki sicer ne predstavljajo nevarnosti za toplotni izmenjevalec prezračevalne naprave, lahko pa precej poslabšajo počutje osebam, ki so občutljivi ali alergični na cvetni prah in podono majhne delce iz okolice. F7 filter namreč izloča iz zraka večino delcev vecjih od 5 μm, kot so: cvetni prah, pepel, cementni prah z gradbišč, tobačni dim in podobno.

 

Dodaten opis

F7 za dovod svežega zraka v prostor, primeren tudi za alergike, astmatike…

Uporaba

Proizvajalec prezračevalnih naprav KWL – Helios Ventilatoren GmbH, priporoča menjavo filtrov G4 na 3 – 4 mesece. Filter F7 zamenjamo vsaj 1 – 2 krat letno. Slednji se običajno menjuje ob pričetku kurilne sezone, ko se v naših krajih noči že nekoliko podaljšajo in se več zadržujemo znotraj bivalnega objekta. Da na čiščenje in menjavo filtrov ne bi pozabili, je v programski del naprave vgrajen časovnik, ki nas na vsake 4 mesece z izpisom klicaja na nastavljalniku oz. besedila info 1, spomni na to opravilo. Po opravljenem vzdrževanju opozorilo preprosto ugasnemo, novo opozorilo pa se bo pojavilo zopet čez nove 4 mesece obratovanja. Interval med opozorili je možno tudi prilagoditi, krajši od 4 mesecev (kar je tudi tovarniško nastavljeno) pa naj ne bi bil.