Nedelja, 24 Maj 2015 00:00

PODTLAČNO PREZRAČEVANJE

V našem podjetju se ukvarjamo tudi s projektiranjem in vgrajevanjem decentraliziranih prezračevalnih sistemov. Pri tem sistemu gre sicer za energetsko neučinkovito prezračevanje, sicer pa z njim odpravite probleme z vlago, neprijetnimi vonjavami in previsokim CO2 v prostoru.

Podtlačno prezračevanje deluje tako, da preko odprtin v steni ali okenskih okvirih, v dnevni prostor ter spalne prostore zaradi podtlaka zrak dovajamo v prostor. To se izvede tako, da se vgradi termostatski ventil oziroma nek prehodni kos, ki vsebuje dušilec zvoka (s tem se prepreči zunanji hrup), filter ki odstranjuje trde delce ter element ki vsebuje termostatski člen, ki se ob ohlajanju krči in zmanjšuje količino zraka. V vlažne prostore se vgradi ventilatorje, ki so v delovanju popolnoma tihi, vključeni pa naj bi bili ves čas. V času vaše odsotnosti so nastavljeni na prvo hitrost, v prisotnosti na drugo hitrost in pri povečani uporabi (kuhanje, obiski) na najvišjo hitrost. Na ta način v hiši oz. prostoru natančno vemo kolikšna količina zraka se izmenja in v kateri smeri se zrak premika.

Za več informacij kliknite na www.tlakvent.si ali pa nas kontaktirajte preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oziroma pokličite na 031 830 600.